Morgen bloggen Puck en ik samen, donderdag ga ik het over borduren hebben. Ik zal jullie wat steken leren. Maar nu eerst dit (echt waar) hele lekkere vegatarisch (niet voor veganisten, sorry) gerecht!
Het heet Slakkenhuisjes, maar wees niet bang, er komt niet een slak aan te pas.
Ik zelf maak het meestal als voorgerecht, als er familie komt eten.
Ingrediënten:
-Bladerdeeg (het liefst kleine; ik gebruik meestal de kleine vierkante van dr.Oetker)
-Eieren
-Oregano
-Geraspte (oude) kaas
Benodigdheden:
-Medium kom
-Kleine kom
-Oven (Op ongeveer 180°)
-Kwastje
-Zilverpapier/iets om de slakkenhuisjes op te leggen
-Groot bord
1. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het, op een stapeltje, op een schone werktafel.
2. Vervolgens pak je de kleine kom. Doe hier de inhoud van de (ongekookte) eieren in. Klop de eieren even door elkaar, zodat het eigeel en het eiwit een geheel wordt.
In de grote kom doe je de geraspte (oude) kaas en de oregano, gemengd door elkaar.
3. Pak het eerste plakje bladerdeeg, en smeer deze in met het ei, zodat er een klein glanzend laagje ontstaat (doe dit maar aan één kant!!) Strooi daarna een beete van het mengsel van (oude) kaas en oregano over het glanzende laagje heen. Als je hiermee klaar bent, rol je het bladerdeeg voorzichtig op en leg je hem aan de kant.
4. Herhaal stap 3 een paar keer, totdat je denkt dat je genoeg hebt. Snijd elk rolletje verticaal in partjes; zorg dat deze ongeveer even dik als je duim zijn.
Er kunnen ongeveer 5/6 slakkenhuisjes uit zo'n rolletje gesneden worden. Houd hier rekening mee met het aantal rolletjes. Als je voor 2 mensen slakkenhuisjes maakt, heb je misschien 2-3 rolletjes nodig, terwijl je met 6 mensen misschien 4-5 rolletjes nodig zult hebben.
5. Leg alle, nu slakkenhuisvormige, plakjes op het zilverpapier/bakpapier. Als alle slakkenhuisjes op het zilverpapier/bakpapier liggen, leg je ze in de oven, die atot 180° verwarmd is.
6. Kijk na ongeveer vijf minuten even hoe het met de slakkenhuisjes gaat. Zodra de buitenkant donkerder bruin wordt, kan je ze eruit halen.
7. Leg nu alle slakkenhuisjes op het bord. Ze zijn klaar om geserveerd te worden!!
-Bladerdeeg (het liefst kleine; ik gebruik meestal de kleine vierkante van dr.Oetker)
-Eieren
-Oregano
-Geraspte (oude) kaas
Benodigdheden:
-Medium kom
-Kleine kom
-Oven (Op ongeveer 180°)
-Kwastje
-Zilverpapier/iets om de slakkenhuisjes op te leggen
-Groot bord
1. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het, op een stapeltje, op een schone werktafel.
2. Vervolgens pak je de kleine kom. Doe hier de inhoud van de (ongekookte) eieren in. Klop de eieren even door elkaar, zodat het eigeel en het eiwit een geheel wordt.
In de grote kom doe je de geraspte (oude) kaas en de oregano, gemengd door elkaar.
3. Pak het eerste plakje bladerdeeg, en smeer deze in met het ei, zodat er een klein glanzend laagje ontstaat (doe dit maar aan één kant!!) Strooi daarna een beete van het mengsel van (oude) kaas en oregano over het glanzende laagje heen. Als je hiermee klaar bent, rol je het bladerdeeg voorzichtig op en leg je hem aan de kant.
4. Herhaal stap 3 een paar keer, totdat je denkt dat je genoeg hebt. Snijd elk rolletje verticaal in partjes; zorg dat deze ongeveer even dik als je duim zijn.
Er kunnen ongeveer 5/6 slakkenhuisjes uit zo'n rolletje gesneden worden. Houd hier rekening mee met het aantal rolletjes. Als je voor 2 mensen slakkenhuisjes maakt, heb je misschien 2-3 rolletjes nodig, terwijl je met 6 mensen misschien 4-5 rolletjes nodig zult hebben.
5. Leg alle, nu slakkenhuisvormige, plakjes op het zilverpapier/bakpapier. Als alle slakkenhuisjes op het zilverpapier/bakpapier liggen, leg je ze in de oven, die atot 180° verwarmd is.
6. Kijk na ongeveer vijf minuten even hoe het met de slakkenhuisjes gaat. Zodra de buitenkant donkerder bruin wordt, kan je ze eruit halen.
7. Leg nu alle slakkenhuisjes op het bord. Ze zijn klaar om geserveerd te worden!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten